1 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ «παραλύει» την φράξια Σόϊμπλε


Τούτες οι κάλπες μπορούν να αποδειχτούν πιο ιστορικές από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου 

 «Ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το μέλλον του. Η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να σταματήσει αυτή την τεχνοκρατική τρέλα της ευρωζώνης. Σε περίπτωση που δεν το πράξει τότε αυτό θα είναι το μεγαλύτερό της λάθος, αλλά και η αρχή μιας συνεχούς κρίσης για τους ανθρώπους στην Γερμανία, αλλά και το σύνολο της Ευρώπης», προειδοποιούσαν οι ηγέτες της γερμανικής αντιπολίτευσης όταν άκουσαν την Γερμανίδα καγκελάριο να διαστρέφει το ερώτημα του δημοψηφίσματος• από «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση των Θεσμών», σε «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ευρώ». Αντίθετα, οι ηγέτες της ελληνικής αντιπολίτευσης κινήθηκαν στη γραμμή Μέρκελ. Και υπερέβαλαν αυτήν, χαρακτηρίζοντας το δημοψήφισμα (το δεύτερο μετά τις εκλογές εργαλείο λειτουργίας της Δημοκρατίας) «πραξικόπημα»!.. 

Λίγο πριν στηθούν οι κάλπες των εκλογών της 25ης του Γενάρη, έγραφα ότι «οι εκλογές έχουν απαξιωθεί απολύτως στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην περιοχή της ευρωζώνης». Και στήριζα την άποψή μου στο θεώρημα του Νόαμ Τσόμσκι που υποστηρίζει ότι «στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» 

«Έ, λοιπόν, τούτες οι κάλπες μπορούν να διαψεύσουν το θεώρημά του Τσόμσκι για την απαξίωση των εκλογών», εξέφραζα, ακολούθως, την καλοθρεμμένη από τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων ελπίδα μου για θεαματική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και παρέθετα τη βάση του συγκεκριμένου «θεωρήματος» του αμερικανού σοφού: Η κατάρρευση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, είναι ένα οριστικό γεγονός• η οικονομία έχει επιβληθεί της πολιτικής δράσης που έχει ξεθωριάσει. Το κέντρο βάρους στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μετατοπιστεί ανεπιστρεπτί από την πολιτική στην οικονομία… 

 Το «θεώρημα» επανέρχεται 

Τελικά οι ελληνικές κάλπες της 25ης του Γενάρη διέψευσαν θεαματικά το «θεώρημα» του Τσόμσκι για την απαξίωση των εκλογών, αναδεικνύοντας τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία. Ωστόσο, πέντε μήνες μετά, μέσα από την επική ιστορία διαπραγμάτευσης (που όλοι, με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαμε), και τον συστηματικό τορπιλισμό, εκ μέρους της σκληροπυρηνικής φράξιας Σόϊμπλε, κάθε ρεαλιστικής απόπειρας της ελληνικής κυβέρνησης για λύση, στοιχειώνει και πάλι το «θεώρημα» του Τσόμσκι. Με το δημοψήφισμα στη θέση των εκλογών: στην περιοχή της ευρωζώνης το δημοψήφισμα αποτελεί casus belli, δεδομένου ότι δίνει τον λόγο στους λαούς των χωρών – μελών της. Που, όπως και οι χώρες του Τρίτου Κόσμου, διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. 

Ωστόσο η ιδέα της σκληροπυρηνικής φράξιας Σόϊμπλε, (του σκληρού υπό γερμανική ηγεμονία συστημικού πυρήνα της ευρωζώνης, για να είμαστε ακριβείς,) ήταν εξ’ αρχής διαφανής: η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί γιατί είναι αδέσμευτη, ανεξάρτητη, ανυπότακτη, ανυποχώρητα αριστερή. Μας είναι αδύνατον να την μεταλλάξουμε, όπως κάναμε με τους σοσιαλδημοκράτες. Αντίθετα, επιχειρεί εκείνη να μας αλλάξει, να ανατρέψει τις συστημικές ισορροπίες, τους κανόνες, να διαταράξει τη «γερμανική τάξη των ευρωπαϊκών πραγμάτων… 

 Ο ανθελληνικός τους στόχος 

 Είναι πια κοινός ευρωπαϊκός τόπος: επιθυμία του διευθυντηρίου της Ε.Ε., στόχος της φράξιας Σόιμπλε, είναι η καθίζηση της «αριστερής κυβέρνησης», η ανατροπή και η πτώση της, η προσωπική ήττα του Αλέξη Τσίπρα. Όλες οι συστημικές αντιδράσεις στο δημοψήφισμα και βέβαια η διαστροφή του χαρακτήρα του ερωτήματος που τίθεται στον ελληνικό λαό, αυτή την επιθυμία, αυτό το στόχο υπηρετούν. 

"Κάποιοι θέλουν να αποδεχτούμε να διορίζονται οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί από τους θεσμούς και οι πολίτες να αποστερούνται από το δικαίωμα του εκλέγειν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος. Κάτι τέτοιο σημαίνει την ολοκληρωτική κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, το τέλος κάθε προσχήματος και την αρχή μιας διάσπασης και ενός απαράδεκτου διχασμού της Ενωμένης Ευρώπης. Σημαίνει, εν τέλει, την αρχή για τη δημιουργία ενός τεχνοκρατικού τερατουργήματος, που θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη εντελώς ξένη προς τις ιδρυτικές της αξίες", προειδοποιούσε μόλις ένα μήνα πριν ο Αλέξης Τσίπρας με την περίφημη συνέντευξή του στη γαλλική Le Monde: «υπάρχει στρατηγική που επιδιώκει τη διάσπαση και τον διχασμό της Ευρωζώνης και συνακόλουθα της ΕΕ», προσέθετε… 

Αυτήν, ακριβώς τη στρατηγική υπηρετεί η μηδενιστική και αντιδημοκρατική στάση της κ. Μέρκελ, της φράξιας Σόϊμπλε, των «θεσμών» απέναντι στις ρεαλιστικές προτάσεις λύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα και, εν τέλει, απέναντι στο δημοψήφισμα. 

Ας πούμε, λοιπόν, το μεγάλο ΟΧΙ σ’ αυτή την ανθελληνική στρατηγική: τούτες οι κάλπες θα αποδειχτούν – μπορούν να αποδειχτούν περισσότερο ιστορικές από τις κάλπες της 25ης Γενάρη, αφού θα αποδώσουν μια οριστική, βιώσιμη λύση, για την Ελλάδα και τους Έλληνες…

Νίκος Τσαγκρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: